kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

17
Септември
2022

Св. мчци Вяра, Надежда и Любов и майка им София - съборна света Литургия в храм „Св. св. Константин и Елена“ гр. Пазарджик

На 17 септември в храмовете на Православната църква се възхвалява подвига на дивните Божии угодници – светите мъченици София и нейните три дъщери Вяра, Надежда и Любов.

По този повод с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай в храм „Св. св. Константин и Елена” гр. Пазарджик беше отслужена празнична съборна света Литургия. Тя беше възглавена от архиерейския наместник на Пазарджик свещеноиконом Боян Кочев, в съслужение с енорийския свещеник отец Хрисант Хитов. Молитвено участие в службата взе и свещ. Стоян Стоянов от храмовото духовенство.

Преди началото на литургията свещениците отслужиха последованието на Петохлебието и измолиха от милостивия Бог здраве и благоденствие за болящия председател на храма ик. Петър Каръков и повереното му паство. Енориашите на храма с усърдие се включиха в песнопенията и молитвословията на светата богослужба, призовавайки небесната помощ на света София и нейните дъщери.

В края на службата отец Боян преподаде архипастирския благослов на Пловдивския митрополит Николай над присъстващите, техните домове и семейства. Той призова света София и дъщерите й да ни бъдат пример за вяра, надежда, любов и упование в Бога и измоли светите мъченици да закрилят нашите семейства и деца от злото, което се шири навсякъде около нас. Накрая наместникът честити и имения ден на украсилите се с имената на тези най-велики християнски добродетели и благопожела техните имена да се превърнат в добродетели и да красят и техните сърца.

Празникът завърши с многолетствие.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.