kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

05
Октомври
2023

Свещеническа конференция в гр. Пазарджик

На 5 октомври съгласно утвърдения от Пловдивския митрополит Николай график се състоя конференция на свещениците от Пазарджишка духовна околия.

Преди нея в катедрален храм "Успение Богородично" гр. Пазарджик беше отслужена съборна Златоустова света Литургия. В нея съслужиха свещ. Стоян Ковачев, председател на храм „Св. Георги“ с. Голямо Белово и свещ. Димитър Милков, председател на храм „Св. Троица“ с. Динката. Молитвено участие в богослужението взеха архиерейският наместник на Пазарджик иконом Боян Кочев заедно с голяма част от свещениците на Околията.

След богослужението духовниците извършиха водосвет и осветиха помещение в сградата на Архиерейското наместничество, в което ще се приготвят просфорите за нуждите на храмовете от Пазарджишка духовна околия. Помещението беше отремонтирано с благословението на митрополит Николай, а ремонтните дейности бяха извършени с доброволния труд на свещеници от Околията и енориаши на катедралата. Голяма част от материалите и оборудването на фурната бяха дарени от благочестиви християни.

След празничната служба свещенослужителите се събраха в салона на Архиерейското наместничество, където обсъдиха текущи въпроси от живота на Околията.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.