kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

15
Август
2016

† Успение на Пресвета Богородица. Храмов празник на катедрален храм "Успение Богородично" гр.Пазарджик

На 15.08.2016 г. своя храмов празник посрещна катедралата на град Пазарджик - "Успение Богородично".

Празничната света литургия беше възглавена от архимандрит Яков, Архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия. В съслужение с него бяха  свещ. Боян Кочев, секретар на Околията и свещ. Любомир Чавдаров, служащ в катедралата. Молитвено участие в службата взеха и служащите в храма свещ. Спас Дичев и свещ. Максим Ничев.

Както всяка година и този път хиляди жители и гости на град Пазарджик дойдоха в храма и минаха да се поклонят пред чудотворния образ на Божията Майка. Мнозина се бяха подготвили с пост и покаяние и се причастиха със светите Тяло и Кръв Господни.

В края на службата отец Яков разказа на присъстващите последните събития от земния живот на Света Богородица. Той припомни, че нейния престол на небесата често стои празен, защото тя е неуморна застъпница за човешкия род и до днес не спира да откликва на молитвите на вярващите. Имайки нейния пример на живот, отдаден на Бога, нека следваме добродетелите й и се уподобяваме на нея.

Тържеството завърши с многолетствие, след което беше осветен и приготвения курбан, който беше раздаден за благословение на присъстващите.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.