kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

10
Април
2023

В катедрален храм "Успение Богородично" гр. Пазарджик беше отслужено второто Последование на Жениха

Вечерта срещу вторник през Страстната седмица се отслужва второто Последование на Жениха. В евангелското четиво, определено в богослужението, се представя пред нашия духовен взор беседата на Христос с фарисеите и книжниците и изобличението на тяхната мнима праведност.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай службата в катедралата на Пазарджик по традиция беше възглавена от секретаря на Пазарджишка духовна околия прот. Стефан Йорданов. С него съслужиха архиерейският наместник на Пазарджик свещеноиконом Боян Кочев, свещенослужителите от катедралата свещ. Димитър Попов, свещ. Максим Ничев, свещ. Спас Дичев и свещ. Любомир Чавдаров и свещ. Димитър Пеев, председател на храм „Св. Троица” с. Братаница.

В отредения момент от службата, при пеене на светилния „Чертог Твой вижду…”, свещенослужителите отново изнесоха иконата на страдащия за греховете на човеците Спасител. Богомолният народ падна ничком пред това покайно шествие, прекланяйки главите и сърцата си пред жертващия се заради нас Изкупител.

В края на службата отец Стефан се обърна към вярващите със слово върху евангелското четиво. Той поощри трудещите се в подвига на духовното усъвършенстване, продължаващ не само през светата Четиридесетница, но през целия ни живот. Отец Стефан посочи като пръв помощник в това нелеко, но спасително дело слушането, осмислянето и прилагането на дело на светите Евангелски заповеди.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.