kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

20
Декември
2023

В навечерието на Рождество децата от ДПУ посетиха храм „Св. Архангел Михаил“ в град Пазарджик

Водено от добрите плодове, които се раждат в душите на децата, МВР продължава реализацията на проекта „Детско полицейско управление”, страна по който е и Българската православна църква – Българска патриаршия. В град Пазарджик тази година участват деца от 4 б клас на НУ „Никола Фурнаджиев”. В учебния процес на доброволците всяка година се включват и часове по Вероучение, в които децата се запознават с основните истини и ценности на православната ни вяра.

И тази година в навечерието на светлия християнски празник Рождество Христово децата посетиха един от храмовете на Българската православна църква в града. Този път с благословението на Високопреосвещения Пловдивски митрополит Николай доброволците бяха посрещнати от архиерейския наместник иконом Боян Кочев в храм „Св. арх. Михаил”. Учениците бяха съпроводени от областния координатор на проекта старши инспектор Мария Панайотова, инспектор Даниел Димитров - ръководител на ДПУ към РУ-Пазарджик и техния класен ръководител г-жа София Коларова, която е и ръководител на ДПУ от страна на училището.

Отец Боян припомни на малките християнчета случилото се преди 2023 години в градеца Витлеем, който в една от своите пещери подслони родилия се очакван от всички поколения хора Спасител – нашия Господ Иисус Христос. Децата се включваха в беседата, като сами разказваха част от чудните събития и задаваха своите въпроси.

Архиерейският наместник обърна внимание на това, как с добродетелите си можем сами да подражаваме на Богомладенеца и същевременно да Го зарадваме, поднасяйки Му добрите си дела като подарък за Неговото свято Рождество. Той поднесе кутия с листчета, приготвени като благопожеланията от празничната трапеза. От едната страна на всяко листче беше изписана добродетел, а от другата кратко обяснение с какви дела тя може да бъде постигната. Всички прочетоха какво им се е паднало и как може да се изпълни на дело и обещаха през настъпващата година да се стараят да напредват в посочената им от Бога добродетел. Отец Боян им пожела и занапред да бъдат усърдни и да продължат да бъдат пример за съучениците си в добротворството, извършвайки всеки ден поне по едно малко добро дело.

От името на свещенослужителите в храма енорийският свещеник отец Николай Ангелчов подари на класа икона на закрилника на българския народ свети Иван Рилски и едно детско Евангелие, като им пожела да подражават във вярата си на свети Ивана и да четат често Божието слово, за да укрепва сърцето им в доброто.

Накрая всички отидоха пред Коледното дръвче и всеки получи по едно шоколадово десертче за празника.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.