kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

02
Юни
2022

Водосвет по повод Възнесение Господне в град Септември

Светлият християнски празник Възнесение Господне се отбелязва с особена тържественост в град Септември. По традиция всяка година на този ден се организира събор.

По този повод и с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай иконом Боян Кочев, архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия, отслужи водосвет за здравето и благоденствието на жителите на града и околните села. В съслужение с него бяха иконом Йордан Василев, свещ. Николай Генев и свещ. Николай Генов, служащи в храмовете на града и прот. Кирил Петракиев, председател на храм „Св. Варвара” в близкото село, носещо името на светата великомъченица.

На богослужението, което беше отслужено на централната трибуна, присъстваха кметът на Общината г-жа Васка Рачева, народните представители г-жа Екатерина Захариева и г-н Стефан Мирев, областният управител г-н Андрей Гечев, председателят на Общинския съвет в града г-н Кирил Тодорин, общински съветници, официални лица от общинското ръководство, както и повечето от кметовете на населени места в общината.

След службата отец Боян честити празника на всички. Той преподаде архипастирския благослов на Високопреосвещения Пловдивски митрополит Николай и благопожела на кмета и жителите на Септември уверено да вървят по стъпките на Възнеслия се Господ по небесната стълбица към сладкия рай.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.