kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

08
Юни
2021

Водосвет в болничен параклис "Св. вмчк Пантелеймон" гр. Пазарджик

На 8 юни в параклис „Св. вмчк Пантелеймон” в МБАЛ-Пазарджик беше отслужен водосвет по покана на ръководството на болничното заведение. С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай молитвеното последование беше възглавено от архиерейския наместник на Пазарджик свещеноиконом Боян Кочев. В съслужение с него бяха секретарят на Пазарджишка духовна околия прот. Стефан Йорданов, прот. Димитър Христев, служащ в храм „Св. Петка” в града и свещ. Любомир Чавдаров от катедралата на Пазарджик.

На службата присъстваха директорът на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов, главната мед.сестра Еленка Станчева, много лекари, сестри, санитари и персонал от отделенията на болницата. Духовници и медици се помолиха на Лекаря на душите и телата за отминаване времената на изпитания, за здраве и ползотворно служение на лекарите и сестрите.

След като поръси присъстващите със светена вода, от свое име и от името на верните християни на Пазарджишка духовна околия, отец Боян благодари на медицинските работници за всеотдайната им грижа за страдащите и скърбящите. Той засвидетелства и това, че призовавайки на помощ Бога, подражавайки на Него в полагането душите си за ближния и облекчавайки не само телесните, но и душевните болки на пациентите с човешко отношение и думи на утеха, те стават съработници Божии за спасението на най-малките Христови братя.

Накрая беше осветен корбан, подготвен от ръководството на болницата, за благословение на всички работещи в МБАЛ-Пазарджик.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.