kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

17
Януари
2023

Водосвет в болничен параклис "Св. вмчк Пантелеймон" гр. Пазарджик

На 17 януари в параклис „Св. вмчк Пантелеймон” в МБАЛ-Пазарджик беше отслужен водосвет и осветен корбан за трудещите се в лечебното заведение. По покана на ръководството и с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай молитвеното последование беше възглавено от архиерейския наместник на Пазарджик свещеноиконом Боян Кочев. В съслужение с него бяха свещ. Максим Ничев и свещ. Любомир Чавдаров от катедралата на Пазарджик.

На службата присъстваха директорът на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов, главната мед.сестра Еленка Станчева, много лекари, сестри, санитари и персонал от отделенията на болницата. Духовници и медици се помолиха на Лекаря на душите и телата за отминаване времената на изпитания, за здраве и ползотворно служение на здравните работници.

След като поръси присъстващите със светена вода, отец Боян се обърна към тях и им благодари, че полагат душите си в грижа за немощните и болящите, тези най-малки Христови братя. Той увери, че хората оценяват достойно труда на медицинските работници, които нарече „героите на нашето съвремие”, за това, че денонощно се стараят да облекчат страданията на нуждаещите се, да бъдат тяхна утеха и подкрепа, което отец Боян увери, че е служение на Бога, Сам послужил на хората и оставил ни пример как и ние да служим Нему. Наместникът преподаде архипастирския благослов на митрополит Николай над всички и провъзгласи многолетствие.

От свое име със слово на благодарност и признателност към своите колеги се обърна изпълнителният директор на МБАЛ – Пазарджик д-р Темнилов.

Накрая беше осветен корбан, подготвен от ръководството на болницата, за благословение на всички работещи в лечебното заведение.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.