kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

24
Ноември
2023

Водосвет в Дневен център за деца с увреждания „Св. Стилиян“ в град Ракитово

Празникът на света Екатерина - 24 ноември, беше особено радостен за децата от Дневен център за деца с увреждания „Св. Стилиян“ в град Ракитово.

По покана на директора на Центъра г-жа Светла Баева, която е и църковен настоятел на храм „Св. Неделя“ в прекрасния родопски град, чистите детски души на възпитаниците посрещнаха архиерейския наместник на Пазарджишка духовна околия икон. Боян Кочев. С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай той дойде да отслужи празничен водосвет. С него съслужиха енорийският свещеник на Ракитово прот. Стоил Лазаров и свещ. Спас Дичев от храм „Св. св. Константин и Елена“ в Пазарджик.

На молитвеното последование присъстваха заместник-кметът на община Ракитово г-жа Виляна Колчева, директорът на Центъра г-жа Баева, съмишленици и сътрудници, както и по-голяма част от общо 30-те деца, възпитаници на това образователно учреждение.

След като поръси присъстващите и помещенията на училището, отец Боян се обърна към присъстващите със слово, с което им благодари и поощри в грижата за най-малките Христови братя и сестри. Наместникът ги увери, че те се намират в Рая, тъй като чистотата на тези детски души ги превръща в Божии ангели, а където са Божиите ангели, там е и Раят. Той изказа своята увереност, че сърцата на директора и персонала са пълни с Христова любов, която единствено дава упование и сили в нелекото служение. Накрая отец Боян благопожела тази любов никога да не се изчерпва, та водени от нея, всички заедно да вървят към Царството Божие.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.