kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

18
Ноември
2023

Заупокойна молитва за воините от 27-и Чепински полк

На 18 ноември пред паметника на воините от 27 пехотен Чепински полк, намиращ се в района на бившите казарми в областния град, беше отслужена заупокойна молитва за загиналите по бойните полета български войници.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай последованието беше отслужено от икон. Боян Кочев, архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия и свещенослужителите от катедралата свещ. Максим Ничев и свещ. Любомир Чавдаров.

Повод за молитвения спомен беше предстоящият празник на Сухопътните войски на Българската армия, който се чества на 19 ноември. Инициатори бяха бивши служители на 30 Отделен мотострелкови полк, обединени в инициативен комитет на капитаните от Полка.

След като духовниците се помолиха милостивият Бог да помене в Своето небесно Царство всички воини, паднали по бойните полета на Отечеството ни, подп. Димо Капитански представи своя книга за историята на Полка. Авторът лично подари един екземпляр на архиерейския наместник с благодарност за всегдашната съпричастност на духовенството към радостите и борбите на българските войници.

На мероприятието присъстваха бивши военнослужители на Полка, сред които и синът на неговия командир полк. Капитански – Васил.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.