kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

04
Ноември
2023

Заупокойна света Литургия и панихида за Архангелова задушница в катедралата на Пазарджик

Съботата преди празника на свети архангел Михаил е отреден от светата Църква за молитвено възпоменание на отишлите си от нас православни християни. В този ден издигаме своите прошения пред Престола на Бога и търсим Неговата безбрежна милост към душите на починалите по плът, но живи с безсмъртните си души наши братя и сестри.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай в катедрален храм „Успение Богородично“ гр. Пазарджик беше отслужена съборна заупокойна света Литургия. Тя беше възглавена от свещеноиконом Боян Кочев, архиерейски наместник на Пазарджик, в съслужение с енорийските свещеници в храма отец Максим Ничев и отец Спас Дичев.

На отреденото място на службата свещениците отправиха нарочна заупокойна ектения, през време на която споменаха имената на всички записани от техните близки покойници, изпросвайки от милосърдния Господ да настани душите им в място светло и злачно, дето няма болка, няма печал, няма въздишки.

След края на службата беше отслужена обща панихида. Духовниците и миряните се събраха около приносите, приготвени по издревна традиция за раздаване, и от цялата си душа се помолиха Бог да се смили над душите на техните близки и на всички православни християни, да им прости всяко тяхно волно и неволно съгрешение и ги приеме в райското блаженство.

Накрая отец Боян преподаде архипастирския благослов на митрополит Николай над всички присъстващи.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.