kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

03
Юни
2023

Заупокойна света Литургия и панихида за Задушница пред Петдесетница в катедралата на Пазарджик

В съботата преди големия християнски празник Петдесетница верните Христови последователи се събират в Божия дом, който е дом за молитва. Тук те отправят своите изпълнени с любов и надежда просби към Вседържителя, в Чиито ръце са душите на починалите техни сродници, да ги настани при Себе си в място светло, злачно и покойно. Тази своя молитва те съчетават с милостиня, подавайки според силите си приноси за упокоение на техните безсмъртни души.

В деня на Задушница – 3 юни, с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай в катедрален храм „Успение Богородично“ гр. Пазарджик беше отслужена съборна заупокойна света Литургия. Тя беше възглавена от свещеноиконом Боян Кочев, архиерейски наместник на Пазарджик в съслужение със свещ. Спас Дичев и свещ. Любомир Чавдаров от храмовото духовенство.

По време на светата Литургия свещениците отправиха нарочна заупокойна ектения, с която от името на църковното изпълнение измолиха милостивия Бог, у Когото всички са живи, да прости съгрешенията на отишлите си от нас православни християни и ги удостои с вечно блаженство в Своето небесно царство.

След като раздадоха нафората, духовниците отслужиха и последованието на Панихидата за всички починали наши отци, братя и сестри. Приготвените приноси бяха благословени и раздадени с молитвата "Бог да прости".

Накрая отец Боян припомни, че починалите ни сродници имат неимоверна нужда от нашата помощ и с нетърпение очакват и се радват на нашите молитви и милостини, плод на любовта ни, която никога не отпада.

Отец Боян преподаде архипастирския благослов на митрополит Николай над всички присъстващи.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.