kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com

Коледно дърво в Баткунския манастир

Posted in Детски тържества.

В слънчевата утрин на 10.12.2016 г., Баткунският манастир "Св. апостоли Петър и Павел" отново прие в прегръдката си децата на свещеници от Пазарджишка духовна околия. Малчуганите с радост взеха участие в традиционното украсяване на коледното дръвче в двора на манастира. За това отново послужи украса, която те сами изработиха в приемната на манастира. Както и през миналата година, освен още по-дългите разноцветни гирлянди, малките ръчички подготвиха и подарък за всички останали деца, които ще посетят светата обител в празничните дни, като част от играчките, които накичиха по елхата, всъщност са лакомства, опаковани от тях.

След положеното усилие и старание, малките бяха нагостени топло в манастирската кухня. За всички майстори игуменът на обителта архимандрит Яков и тази година беше подготвил изненада с много лакомства и играчки.

Във всички присъстващи остана споменът от добре прекараното време и празничното настроение, което да спомогне с още по-голяма радост да посрещнем празникът на светлото Рождество Христово.