kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com

Коледно тържество на децата от ОДЗ "Валентина Терешкова" гр. Пазарджик

Posted in Детски тържества.

На 18.12.2016 г., в тези най-важни за Пазарджишка духовна околия предпразнични дни, децата от ОДЗ "Валентина Терешкова" гр. Пазарджик с директор г-жа Живка Спасова поднесоха изненада за духовниците, родителите и учителите си. Малките артисти изнесоха своето Коледно тържество в храм "Св. Георги" в град Пазарджик.

Облечени с прекрасни костюми и с изпълнени с радост сърца, малчуганите пресъздадоха събитията от преди две хиляди и шестнадесет години.

Архиерейският наместник на Околията архим. Яков, свещениците, енориашите и многобройните гости на храма видяха пред очите си глашатаите, свикващи преброяване от името на императора, пастирите, пасящи своите стада, явилите им се ангели, пътя на Света Богородица и свети Йосиф до Витлеемската пещера, раждането на Спасителя и всеобщата радост от това светло събитие. Под съпровод на музика малките изпълнители рецитираха, пяха и танцуваха прекрасно и с това изпълниха сърцата на всички присъстващи с радостта и надеждата на настъпващите Рождественски празници.