kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com

Изложба за детски рисунки на тема „180 години моята църква „Св. Богородица“ гр. Пазарджик“

Posted in Вероучение.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай Архиерейско наместничество град Пазарджик организира изложба на детски рисунки на тема „180 години моята църква „Св. Богородица“ гр. Пазарджик“. Тя беше експонирана от 3-ти до 30-ти април в храма.

В изложбата взеха участие 66 деца от 11 училища в Пазарджишка духовна околия и беше първата иницатива от честванията по повод годишнината от построяването на катедралния храм „Успение Богородично“.

На 30-и април 2017 г., 3 Неделя след Пасха - на св. Мироносици, след светата Литургия Негово Преосвещенство Константийският епископ Яков обяви закриването на изложбата и сърдечно благодари на ревностните православни християнчета, които представиха своите творби. На всички участници той подари по едно детско Евангелие и грамота за участие.

Епископ Яков обяви, че съвместно с Регионален исторически музей гр. Пазарджик Църковното настоятелство е взело решение детските творби да съпътстват и изложбата на църковни книги и утвар в музея, която ще се открие на 10-и май от 18.00 часа.