kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com

Великденска работилничка в с.Мокрище

Posted in Вероучение.

На 5 април 2018 година - Велики Четвъртък, при храм "Св. св. Кирил и Методий" в с. Мокрище беше организирана Великденска работилничка. Повече от 20 деца се отзоваха на поканата на отец Спас Дичев, председател на храма, презвитера Майя Дичева, учителката по "Религия" в местното училище "Св. Климент Охридски" презв. Милена Кочева и клисарката леля Мария да творят и украсяват, подготвяйки се за Празника на празниците - Възкресение Христово.

Преди да започнат работа всички заедно се помолиха в храма с молитвата "Отче наш" и изпяха тропара "Богородице Дево". След това си припомниха евангелските събития, предхождащи Христовото възкресение, а също и откъде идва традицията да боядисваме яйца за Великден.

На всички деца бяха раздадени предварително сварени и боядисани яйца, а задачата на малките творци бе да ги украсят с въображение. Те ползваха разноцветни камъчета за лепене и техниката на декупаж. Децата изработиха и красиви кошнички, с които да занесат своите яйчица у дома си.

Великденската работилничка бе уважена и от кмета на село Мокрище г-жа Лиляна Хаджиева. Тя се зарадва на красивите неща, които децата бяха сътворили. Благодарим и на г-жа Диляна Дюлгерова от читалище "Република-1950" в селото за хубавите снимки.