kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com

22.12.2021 г. - В навечерието на Рождество децата от ДПУ посетиха храм „Св. св. Константин и Елена“ в град Пазарджик

Posted in Вероучение.

Вече няколко поредни години МВР реализира проекта „Детско полицейско управление”, страна по който е и Българската православна църква – Българска патриаршия. В град Пазарджик тази година участват деца от СУ „Георги Брегов”.

С благословението на Високопреосвещения Пловдивски митрополит Николай беседата за предстоящите християнски празници с доброволците се проведе в храм „Св. св. Константин и Елена“. Да посрещне децата и разговаря с тях дойде архиерейският наместник на града свещеноиконом Боян Кочев.

Отец Боян припомни на малчуганите библейските събития, свързани с Раждането на земята на Спасителя на света – нашия Господ Иисус Христос. Наместникът разказа и тази част от житието на свети Николай Чудотворец, която от уста на уста през вековете създава образа на благия старец, който нощно време дарява нуждаещите се с небесни блага. Децата с интерес слушаха, задаваха въпроси и с радост отговаряха на зададените такива.

След това отец Боян подари на всеки иконка с образа на Божията Майка. Той почерпи учениците, техните учители и придружващите ги полицаи с бонбони с пожелания. На всяко листче беше изписана добродетел и мъдрост от светите Отци, свързана с нея. Отец Боян разказваше по нещо за всяка от тях и благопожела на децата да преуспяват през идната година в усвояването на тази добродетел, която им се е паднала.

Накрая всички се снимаха пред храма за спомен от изживените чудни мигове.