kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com

4.10.2022 г. - Среща с учителите по Вероучение от Пазарджишка духовна околия

Posted in Вероучение.

На 4 октомври 2022 г. в сградата на Архиерейско наместничество гр. Пазарджик се състоя традиционната годишна среща с учители, преподаващи предмета „Религия-Православие“ в училища от Пазарджишка духовна околия.

Архиерейският наместник иконом Боян Кочев приветства преподавателите и ги поздрави за новата учебна година по Вероучение, която стартира по традиция на 1 октомври. Той благодари за тяхната всеотдайност и непоколебимост в равноапостолното дело, просвещаващо и облагородяващо сърцата на нашите деца. Наместникът с радост сподели, че и тази година повече от 800 деца от Пазарджишка духовна околия ще се учат на вяра и добродетелност.

На срещата бяха коментирани и предстоящите дейности и събития през учебната 2022/2023 година. Учителите представиха сформираните групи за изучаване на Вероучение в училищата и обсъдиха актуални теми и идеи за нови инициативи.

Накрая те получиха в помощ на делото си и своите безплатни учебници, издадени от Светия Синод на Българската православна църква и одобрени от МОН, които както всяка година бяха осигурени от Пловдивска света митрополия.