kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

19
Декември
2021

✝ Неделя пред Рождество Христово - съборна света Литургия в град Белово

На 19 декември, ✝Неделя пред Рождество Христово, с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, в храм „Св. Троица” гр. Белово беше отслужена съборна света Литургия. В нея съслужиха архиерейският наместник на Пазарджик икон. Боян Кочев, председателят на храма свещ. Николай Генев, икон. Йордан Василев, председател на храм „Св. Харалампий” гр. Септември и свещ. Любомир Чавдаров, служащ в катедралата на Пазарджик „Успение Богородично”. Молитвено участие в службата взе и енорийският свещеник отец Димитър Иванов, който заедно с певиците изпълни утренните и литургийните песнопения.

Храмът от рано се изпълни с боголюбиви християни, чиито сърца с трепет очакват радостта на настъпващите празници. Някои от тях пристъпиха към светото Причастие след надлежна подготовка в покаяние, пост и молитва.

В края на службата отец Боян се обърна към присъстващите със слово за богатството на светата Църква, пребивавайки в която ние имаме възможност да общуваме с Бога, Неговата Майка и Божиите угодници. Наместникът припомни, че през време на поста ние влизаме в скришната стаичка на нашето сърце, почистваме я, подреждаме я, проветряваме я, за я превърнем в топли ясли, където да влезе скъпият небесен Гост – Всесветият Витлеемски Младенец.

Накрая о. Боян преподаде архипастирския благослов на митрополит Николай над присъстващите.

След службата беше отслужена панихида за упокой на починалите християни от енорията.

От името на енориашите презвитерата на отец Николай поднесе на наместника специално приготвена постна питка и стръкче здравец с благодарност за прекрасната служба, превърнала се в истинско духовно тържество за всички.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.