kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com

Честит 3 март!

Posted in Работилница.

gerbIMG 01

Всяко дете знае, че на герба на страната ни има три величествени лъва, символ на смелост, сила и царственост. Но нека се вгледаме в короните им и кръстовете върху тях. България е християнска държава от времето на свети цар Борис-Михаил Покръстител и това е голяма гордост за всеки българин. Затова и най-голямата корона - тази на владетеля, е обкръжена от златни кръстове.

По повод празника 3 март можем да изразим радостта си, че живеем в това най-прекрасно място и Бог е промислил за нас да бъдем под Неговата любяща десница, като оцветим короните с кръстовете на герба. Разпечатайте на A3 или по-голям размер шаблона. Така ще могат повече деца да се включат в оцветяването.

Християнската любов празнува всеки ден!

Posted in Работилница.

01Някои казват, че февруари е месец на любовта. А ние християните не чакаме някой месец или дата. За нас любовта е сърцевината на всички добродетели и й отдаваме нужното внимание всеки ден. Сам Господ Иисус Христос ни заръчва: "По това ще познаят всички, че сте Мои ученици, ако любов имате помежду си." (Евангелие от Йоан 13:35)

За да припомнят нашия християнски дълг да обичаме, учениците от 6-и клас на ОУ "Св. Климент Охридски" гр. Пазарджик изработиха табло с Химна на любовта на свети апостол Павел:

11"...Любовта е дълготърпелива, пълна с благост, любовта не завижда, любовта се не превъзнася, не се гордее, не безчинствува, не дири своето, не се сърди, зло не мисли, на неправда се не радва, а се радва на истина; всичко извинява, на всичко вярва, на всичко се надява, всичко претърпява." (Из Първо послание на св. ап. Павел до Коринтяни 1:4-7)

Сърцето изработиха от намачкани червени салфетки, които залепиха върху основа от картон. Буквите изрязаха от стар календар, за да носят необходимото послание. Текста на Химна разпечатаха в много светло сиво, за да им помогне при красивото изписване с цветни флумастери.

Класирани детски творби на първи кръг на конкурса "Въведение Богородично 2023 година"

Posted in Работилница.

За десета юбилейна година Културно-просветният отдел при Пловдивска света митрополия с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай организира конкурс за детски рисунки и литературни творби за ученици от 1 до 12 клас.

Конкурсът се провежда по повод големия християнски празник Въведение Богородично - Ден на православната християнска младеж и семейство, честван всяка година на 21 ноември.

На 9 ноември 2023 г. приключи първият етап на конкурса в Пазарджишка духовна околия. И тази година интересът беше изключително голям. В рамките на обявения срок пристигнаха над 100 детски творби на ученици, по-голяма част от които изучаващи предмета "Религия". Участниците са от училища и школи от Пазарджишка духовна околия.

Разглеждането и класирането на получените творби се състоя на 10 ноември 2023 г. от комисия в състав:

1. Иконом Боян Кочев - Архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия

2. Свещеник Димитър Пеев

3. Темелко Кузев - Секретар

4. Презвитера Милена Кочева

Класирани бяха общо 78 творби. Отличените рисунки, есета и стихотворения бяха представени в Пловдивска света митрополия на 10.11.2023 год. Останалите творби ще бъдат подредени в изложба в предверието на храм "Успение Богородично" гр. Пазарджик.

Архиерейско наместничество гр. Пазарджик благодари на всички участници!