kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com

Всяко наше дело...

Posted in Работилница.

01

Otpechatuk

В часа по Религия с 2 а клас на НУ "Васил Друмев" гр. Пазарджик разсъждавахме върху думите на Христос: "И както искате да постъпват с вас човеците, тъй и вие постъпвайте с тях." (Лука 6:31), а децата веднаха си спомниха българската поговорка: "Прави добро, за да ти се връща."

Всичко, което вършим е важно не само за нас, но влияе и върху хората около нас. То се отпечатва завинаги върху нашия ближен. Ако се отнасяме лошо и постъпките ни са недостойни, то отпечатъците ще представляват тъмни и грозни петна върху красивата човешка душа. А само като си помислим дали искаме някой да оцапва и окаля светлата ни душа с черните си пръсти? Със сигурност не. Затова нека се стараем да оставаме цветни петна с добрите си дела и постъпки, да носим радост и светлина на всички наши близки.

Учениците с радост избираха различни боички, с които оставяха цветни отпечатъци, символ на добрите им постъпки, идващи от добрите им сърца. 

Честит 3 март!

Posted in Работилница.

gerbIMG 01

Всяко дете знае, че на герба на страната ни има три величествени лъва, символ на смелост, сила и царственост. Но нека се вгледаме в короните им и кръстовете върху тях. България е християнска държава от времето на свети цар Борис-Михаил Покръстител и това е голяма гордост за всеки българин. Затова и най-голямата корона - тази на владетеля, е обкръжена от златни кръстове.

По повод празника 3 март можем да изразим радостта си, че живеем в това най-прекрасно място и Бог е промислил за нас да бъдем под Неговата любяща десница, като оцветим короните с кръстовете на герба. Разпечатайте на A3 или по-голям размер шаблона. Така ще могат повече деца да се включат в оцветяването.