kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com

28 януари 2022 г.

Posted in Мисъл.

”Бъдете мъдри като змии“ (Мат. 10:16). Когато змията иска да се освободи от старата си кожа и да се облече в нова, тя се провира през тесни места. Така и всеки, който иска да се отърве от овехтелия стар човек в себе си, трябва да върви по тесния път на евангелските заповеди."

Св. Амвросий Оптински

27 януари 2022г.

Posted in Мисъл.

"Покаянието е промяна на живота. Необходимо е човек да отиде при свещеника или при своя ближен и да му каже какво смущава ума му. Когато нашите ближни ни съчувстват в страданието ни, ние получаваме утеха и сила."

Старецът Тадей

26 януари 2022 г.

Posted in Мисъл.

"С каквито мисли се занимаваме – такъв е и животът ни. Ако мислите ни са мирни и тихи – имаме мир."

Старецът Тадей

25 януари 2022 г.

Posted in Мисъл.

"Трябва от сърце да простим всичко. Вътрешният мир не може да се запази, докато нашата съвест ни изобличава в нещо. Трябва да успокоим съвестта. Трябва от сърце да простим на всички. Без това няма вътрешен мир."

Старецът Тадей

24 януари 2022 г.

Posted in Мисъл.

"Светите отци казват: „Сей любов, и ще пожънеш любов. Сей мир, и ще пожънеш мир“. Не е възможно да придобием мир, ако сме изпълнени със завист и злоба. Ако не се освободим от тези адски свойства, как ще отидем във вечността? Единствено Господ е Този, Който може да ни измени. Духът се свързва с мислите. Каквито са нашите характерни особености тук, такива преминаваме и във вечността."

Старецът Тадей