kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

15
Септември
2021

Официално откриване на Център за обучение на медицински сестри в град Пазарджик

В първия ден на новата учебна година в град Пазарджик тържествено беше открит Център за практическо обучение към Медицинския университет в Пловдив. Той ще подготвя специалисти по здравни грижи, които в края на своето 4-годишно обучение ще придобият образователна степен „Бакалавър“.

По покана на кмета на град Пазарджик, който е и инициатор на разкриването на това учебно заведение в града, г-н Тодор Попов и с благословението на Високопреосвещения Пловдивски митрополит Николай архиерейският наместник на Пазарджик ик. Боян Кочев отслужи молебен за начало на богоугодното и полезно начинание. Заедно с него съслужиха секретарят на Пазарджишка духовна околия свещ. Димитър Пеев и свещеник Хрисант Хитов. Свещенослужителите изпросиха Божията помощ в това трудно и важно дело и измолиха Всеподателя Бога да бъде винаги с добрите труженици, да укрепява ръцете им, да отстранява от пътеките им всяка спънка и им сочи пътя на спасението. След това те поръсиха със светена вода кабинетите и помещенията на новооткритото учебно заведение.

На празника присъстваха областният управител на Пазарджик г-н Иван Васев, кметът на града г-н Тодор Попов, академик доктор Петър Николаков, деканът на Факултета по обществено здраве към Медицинския университет в Пловдив проф.д-р Мария Семерджиева, която прочете поздравителен адрес от името на ректора проф. Марияна Мурджева, проф. Биянка Торньова - заместник-декан по учебната дейност на Факултета, доц. Танева – ръководител Катедра по сестрински грижи, д-р Васил Попов – председател на Български лекарски съюз гр. Пазарджик, ръководителите на болничните заведения в града, началника на РУО-Пазарджик, директори на средни училища. На откриването присъстваха и студентите от първия випуск на Центъра.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.