kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

07
Януари
2022

Съборна света Литургия в храм "Св. Харалампий" гр. Септември за Ивановден

В седмия ден на месец януари, ден след като светата Църква е преживяла отново великото събитие на Богоявлението, се отдава почит на кръстилия нашия Господ във водите на река Йордан - светия славен пророк, Предтеча и Кръстител Йоан.

С благословението на Пловдивския митрополит Николай празничната света Литургия в храм „Св. Харалампий" град Септември беше възглавена от архиерейския наместник на Пазарджишка духовна околия свещеноиконом Боян Кочев. В съслужение с него бяха секретарят на Пазарджишка духовна околия прот. Стефан Йорданов и председателят на храма свещеноиконом Йордан Василев. Молитвено участие в службата взе енорийският свещеник отец Николай Генов.

Енориашите и гостите на храма отправяха своите горещи молитви към най-великия от пророците и най-голям сред родените от жени, слязъл дори до ада да благовести идването на Изкупителя, та и за нас да изпроси той спасителните добродетели на смирението и послушанието към Бога, които бликаха от неговото сърце.

В края на службата отец Боян поздрави присъстващите с празника и честити имения ден на всички, носещи името на свети Йоан. Той произнесе слово за добродетелите на светия Предтеча, станал за хората светилник и прикани да следваме посочения от него път към Бога.

Архиерейският наместник честити на отец Йордан неговия 50-годишен юбилей и му поднесе скромен, но пълен с братска любов подарък - кошница с цветя и книга с проповеди, пожелавайки му да бъде проповедник на Божието слово най-първо с живота и делата си, с които да води поверените му от Бога души по стъпките на светия Кръстител към Царството небесно.

Накрая отец Боян преподаде архипастирския благослов на Пловдивския митрополит Николай над всички. Празникът завърши с многолетствие, след което отец Йордан лично раздаде нафората и прие поздравленията на паството си.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.