kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

06
Юни
2021

Съборна света Литургия за ✝6 Неделя след Пасха – на Слепия в катедрален храм "Успение Богородично" гр. Пазарджик

Днешната неделя е посветена на едно от великите чудеса, извършени от нашия Господ Иисус Христос през Неговия земен живот – изцеляването на слепороден човек.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай в катедралата на Пазарджик беше отслужена съборна света Литургия от архиерейския наместник на града ик. Боян Кочев в съслужение с енорийския свещеник Димитър Попов. Молитвено участие в службата взе служащият в катедралата свещеник Спас Дичев.

Дошлите на светата богослужба верни християни благодариха на Спасителя, Който е „истинската светлина, която просветява всеки човек, идващ на света”, дошъл на земята да свети в мрака и покаже на Своите чеда път към спасение. Всички изповядаха Символа на вярата и издигнаха умовете и сърцата си към Небесата с думите на Господнята молитва.

По време на причастния беше прочетен Синаксар на неделята.

В края на службата отец Боян произнесе проповед за духовната слепота, която се проявява във всички аспекти на живота ни – възпитанието, образованието, културата, взаимоотношенията с другите и т.н. и намира израз в неизпълнението на Господните заповеди, сякаш не забелязваме, че Бог присъства навсякъде и във всичко. Наместникът припомни, че нашата вяра трябва да е малкото квас, която да заквасва целия ни живот и във всички наши думи и дела хората трябва да виждат Божествената светлина и да въздават хвала на Небесния ни Отец.

Накрая отец Боян преподаде архипастирския благослов на Високопреосвещения Пловдивски митрополит над всички.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.