kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

27
Декември
2021

Стефановден в село Дебръщица

На Стефановден, 27 декември, когато светата Православна църква прославя първия мъченик за Христовата вяра – светия първомъченик и архидякон Стефан, с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай в храм „Св. Неделя” с. Дебръщица беше отслужена празнична съборна света Литургия. В нея съслужиха архиерейският наместник на Пазарджик свещеноиконом Боян Кочев и секретарят на Пазарджишка духовна околия прот. Стефан Йорданов, който в този ден отбелязва своя имен ден.

С Рождественска радост в сърцата вярващите благодаряха на Всеподателя Бога и Неговия угодник свети Стефан. С едно сърце те изповядаха Символа на вярата и промълвиха думите на Господнята молитва, просейки от Бога Неговата блага и съвършена воля да пребъде както на небето, тъй и на земята.

В края на службата отец Боян честити на присъстващите Христовото Рождество и преподаде архипастирския благослов на Пловдивския митрополит Николай над именика и неговото паство. Той поздрави отец Стефан и от свое име и му поднесе в дар Коледна звезда и книга за богослужебна прослава на Божията Майка Пресвета Богородица, благопожелавайки му духовната светлина на Витлеемската звезда никога да не угасва в сърцето му и винаги да има благодатната помощ на Небесната царица.

Празникът завърши с многолетствие.

От своя страна отец Стефан поднесе на архиерейския наместник прекрасен букет с цветя, изказвайки своята братска любов и благодарност за молитвената подкрепа в този ден на радост. Той раздаде нафората и прие сърдечни поздравления от присъстващите.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.