kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

02
Май
2021

Вечерня в първия ден на Пасха - Второ Възкресение в град Пазарджик

На Великден около обяд радостният звън на църковните камбани събира богомолците на богослужебно последование, при което се чете Евангелското четиво за Възкресението на Христа от светия апостол и евангелист Йоан на различни езици.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай в катедралата на Пазарджик "Успение Богородично" беше отслужена съборна служба. Тя беше възглавена от архиерейския наместник на Пазарджишка духовна околия иконом Боян Кочев. С него съслужиха служащите в катедралата свещ. Димитър Попов и свещ. Максим Ничев и председателят на храм „Св. Троица“ с. Братаница свещ. Димитър Пеев.

След изпяването на великия прокимен „Кой бог е велик като нашия Бог?“, свещенослужителите прочетоха евангелското четиво на различни езици. В празничната служба богомолците можаха да чуят радостната вест за Христовото Възкресение на български, църковнославянски, гръцки и френски език.

В края на службата наместникът прочете Патриаршеското и Синодално Пасхално послание към освещения клир и христолюбивото паство. Накрая той преподаде архипастирския благослов на Пловдивския митрополит, от негово име честити на всички Празника на празниците и раздаде на всеки от присъстващите по едно символизиращо всеспасителната сила на Христовото Възкресение червено яйце.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.