kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com

Тържествено закриване на изложбата за детски рисунки на тема „180 години моята църква „Св. Богородица“ гр. Пазарджик“

Posted in Вероучение.

На 30-и април, 3 Неделя след Пасха - на св. Мироносици, с благословението на Пловдивския митрополит Николай Константийският епископ Яков отслужи Архиерейска света Литургия в катедрален храм "Успение Богородично" гр. Пазарджик. С него съслужиха прот. Боян Кочев, секретар на Пазарджишка духовна околия и свещ. Максим Ничев от катедралата.

След литургията беше закрита изложбата за детски рисунки на тема „180 години моята църква „Св. Богородица“ гр. Пазарджик“, която беше експонирана в храма през последния месец.

Епископ Яков се обърна към присъстващите и каза: "Голяма е радостта на всички нас, да видим храмът изпълнен с деца. Сам Господ призова да оставим децата да дохождат при Него. Благодаря на всички родители и учители, които откликнаха на този призив и доведоха в този празничен ден своите чеда в Божия дом. Вярвам, че усетихте Божията благодат, която изпълни душите ни, чувайки децата в един глас да изричат думите на Господнята молитва". Архиереят благослови децата и им благопожела успехи в училище и усърдие в добродетелта.

На всички участници епископ Яков подари по едно детско Евангелие и грамота за участие. Той обяви, че съвместно с Регионален исторически музей гр. Пазарджик Църковното настоятелство е взело решение детските творби да съпътстват и изложбата на църковни книги и утвар в музея, която ще се открие на 10-и май от 18.00 часа.