kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com

Картичка за имен ден

Posted in Работилница.

1111

Kartichka imen denИменият ден е празникът на нашия небесен покровител - светията, чието име носим.

Когато родителите избират име на детето си, това е наистина важен момент. Те често спазват дългогодишни традиции в рода, показват уважение към майка, баща или сродници. И наистина голяма е радостта на дядото или бабата да кръстят внуче с тяхното име. Понякога семейството решава да постави ново начало и да създаде нова традиция, защото сърцето е подсказало така. Но при всички случаи в този момент родителите избират не само име, но и небесен закрилник, комуто да поверят своята рожба.

Kartichka imen den2Традиционните български имена са най-често на големи християнски светци и затова техните празници се честват всенародно - Димитровден, Никулден, Ивановден, Гергьовден. За съжаление възрастните често са улисани в почерпки, подаръци, в трапези с роднини и приятели. И забравят да разкажат на децата за същността на тържеството. Малките обикновено знаят само, че е празник на името и е повод за радост.

Да ги научим да почитат небесния си покровител, да отбелязват достойно имения си ден. Така те още по-сърдечно ще празнуват и още по-голяма ще бъде радостта им. Да направим малка картичка по този повод. С нея ще обърнем внимание на децата най-вече, че това е християнски празник. Затова, когато я разтворим, вътре се появява кръстче. На този празник нека знаят, че ходим на църква и отправяме молитва, а нашият светия-закрилник се радва и ни пази и помага.

Разпечатайте картичката, изрежете по контура. Оцветете кръстчето. След това прегънете, както е показано. Подарете я сгъната, за да изненадате някой близък.

Подходяща е за най-малките. Те няма да могат да прочетат надписа, но нека знаят как поздравяваме за празника.