kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

10
Март
2023

Благодарствен молебен по случай 80-тата годишнина от спасяването на българските евреи

Съгласно решение на Светия Синод на Българската православна църква на 10 март в храмовете от нейния диоцез беше отслужен благодарствен молебен. Поводът е 80-ата годишнина от спасяването на българските граждани от еврейски произход.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай в катедралата на Пазарджик „Успение Богородично“ молебенът беше възглавен от архиерейския наместник на Пазарджишка духовна околия свещеноиконом Боян Кочев. След като взе молитвено участие в светата Преждеосвещена литургия, отец Боян застана в центъра на параклис „Св. Николай“, за да въздаде Богу признателност. С него съслужи енорийският свещеник в храма отец Спас Дичев. Верният Божи народ съмолитства с духовниците в благодатното последование, изразяващо нашата синовна благодарност към Всеподателя Бога.

След молебена отец Боян прочете Патриаршеското и Синодално послание във връзка с годишнината. Наместникът обърна внимание на това, че нашите предшественици са живели живота на Църквата и са били послушни нейни чеда и когато се наложило, чули нейния майчински призив и проявили на дело своята чиста православна вяра и любов към ближния. Отец Боян благопожела и ние да чуваме гласа на Църквата и да бъдем достойни нейни верни чеда.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.