kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

26
Октомври
2015

Храмов празник на храм ''Св. вмчк. Димитрий Мироточиви'' в село Лесичово

"Велик поборник в бедите вселената те намери, страдалче, побеждаващ народите, защото си посрамил гордостта на Лий, вдъхновил си за дръзновен подвиг Нестор. Тъй, свети Димитрие, Христа Бога моли да дарува нам велика милост".

С тези мъдри слова Църквата пее на днешния ден, чествайки паметта на Христовия воин и великомъченик Димитрий Мироточиви-Солунски.

Празничната Божествена Света Литургия възглави Негово Високопреподобие архимандрит Яков, Архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия, в храма посветен на този велик Божий угодник в село Лесичово.

Заедно с Архиерейския наместник съслужиха свещеник Боян Кочев, секретар на Архиерейското наместничество и свещеник Ангел Тонов, предстоятел на храма ''Св. вмчк. Димитър".

Преди началото на Божествената Литургия отец Яков отслужи последованието на петохлебието.

Песнопенията бяха молитвено изпълнени от певците, които с хубавото си пеене допринесоха празникът да стане по-тържествен.

Молитвено участие в светата богослужба взеха христолюбиви миряни от село Лесичово, дошли да почитат храмовия си празник.

В края на Светата Литургия архимандрит Яков произнесе проповед за този преблажен мъченик за Христа, Димитър, още от млада възраст придобил знания и израстнал като доброплодна лоза, напоявайки всички с духовна радост. В словото си отец Яков добави по примера на светия великомъченик да бъдем по-добри, да изповядваме без страх и срам Всеподателя Бога и по молитвите на Пресвета Богородица и на светия Божий угодник Димитър Бог да ни защити от всички опасности и беди.

Духовното тържество завърши с многолетствие, като отец Яков честити празника на всички присъстващи както и на всички именници.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.