kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

12
Март
2015

Свети Николай Чудотворец благослови християните от Пловдивска епархия

На 12 март, в митрополитския храм „Св. вмчца Марина” в град Пловдив тържествено бе посрещната частица от св. мощи на свети Николай Мирликийски Чудотворец.

 Молитва към свети Николай Чудотворец пред светите мощи отправиха двамата митрополити.Светата десница бе донесена от Негово Високопреосвещенство митрополит Исая от Кипърската Православна Църква, с благословението на Светия Царски 

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай изказа своята благодарност към Негово Високопреосвещенство митрополит Исайя за духовната му подкрепа, за любовта, която винаги е имал към нас и Православната ни света Църква.Ставропигиален манастир „Богородицата на Кико“.

Кипърският митрополит Исайя се обърна към Пловдивския митрополит Николай с думите : „Привеждаме Ви тези свети мощи за освещаване и подкрепа, за духовно възпитание на всички, които вредят на делото на Нашия Спасител Иисус Христос. Бъдете убеден, Ваше Високопреосвещенство, че ръката на свети Николай, както опозори Арий и неговите еретически учения на Първия Вселенски събор, така и днес има способността, чрез силната вяра и молитва на християните да опозори всякакъв вид нападения въхру християните. Чуствам, че Вие преживявате това чудо. Пожелаваме Ви от дълбините на душата си успех във вашето архипастирско дело, да продължите непреклонно Вашата борба в името на вярата и Родината и знайте, че ще бъдем винаги до Вас. Бог да е с Вас и във всяко добро дело да бди над Вас. Лек и спасителен пост за посрещане с радост на Христовото Възкресение.”

Много вярващи християни от Пазарджишка духовна околия дойдоха в храм "Св. Марина" гр. Пловдив, за да се докоснат до светите мощи  и да изпросят благодатта и небесната закрила на Св. Николай Чудотворец за близките си и за богоспасяемата ни духовна околия.

Categories: Общи

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.