kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

02
Септември
2023

Молебен за празника на град Септември

В първата събота на септември своя празник отбелязва град Септември. В началото на този есенен месец преди 59 години населеното място е обявено за град и оттогава жителите му с благодарност спомнят това важно събитие от историята на своя роден край.

По традиция в празничния ден се отслужва молебен за здравето и благоденствието на жителите на града и общината. С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай молитвеното последование беше възглавено от иконом Боян Кочев, архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия. В съслужение с него бяха иконом Йордан Василев и свещ. Николай Генев, служащи в храмовете на града, прот. Кирил Петракиев, председател на храм „Св. Варвара” в едноименното септемврийско село и свещ. Любомир Чавдаров, председател на храм „Св. Николай” в гр. Ветрен.

На централния площад на града духовниците издигнаха своите молитви и благодариха на нашия милостив Господ и Спасител Иисус Христос за безчислените Му благодеяния към Божия народ. Отец Боян поръси официалните гости и четирите посоки на града със светена вода, призовавайки небесната закрила над жителите на общината.

На богослужението присъстваха кметът на община Септември г-жа Васка Рачева заедно със своя съпруг г-н Марин Рачев, народният представител г-н Стефан Мирев, председателят на Общинския съвет в града г-н Кирил Тодорин, кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки, кметът на община Брацигово г-жа Надежда Казакова, общински съветници, официални лица от общинското ръководство, както и повечето от кметовете на населени места в общината.

След службата отец Боян честити празника на всички. Той преподаде архипастирския благослов на Високопреосвещения Пловдивски митрополит Николай и благопожела на кмета и жителите на Септември все така да бъдат пример на дълбока и искрена вяра, която хората виждат в делата им.

Накрая беше изпято многолетствие.

След официалните речи на наместника бяха поднесени официално букети от г-жа Васка Рачева, от г-н Марин Рачев и от г-н Кирил Тодорин.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.