kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

27
Декември
2015

Неделя след Рождество Христово.Св.първомъченик и архидякон Стефан (Стефановден).Преп.Теодор Начертаний, Празнична Божествена света Литургия в храм ''Света Троица''гр.Велинград

На 27-ми декември Православната Църква празнува паметта на първият мъченик и архидякон за Христа Бога св.Стефан.

Празничната Света Литургия възглави Негово Високопреподобие архимандрит Яков,Архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия в храм ''Св.Троица''гр.Велинград.

В съслужение с Архиерейския наместник съслужиха секретарят на Архиерейското наместничество свещеник Боян Кочев,свещеник Любомир Чавдаров служащ в катедрален храм ''Успение Богородично''гр.Пазарджик и ставрофорен свещеноиконом Антон Добрев председател на храм ''Св.Троица''гр.Велинград.

Празничните песнопения бяха изпълнени от смесеният хор при храма.

В празничния ден храма беше пълен с множество християни от града и околността, които заедно със духовниците се помолиха за здраве.

По време на ''причастния'' ставрофорен свещеноиконом Антон Добрев запозна всички присъстващи с живота и страданията на светият мъченик.

В края на Светата Литургия отец Яков поздрави всички боголюбиви християни със Светлото Рождество Христово,като преподаде архипастирския благослов на Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай,също така  благодари и на предстоятеля за подръжката и благолепието на светия храм,като честити празника и на всички които празнуват на този ден.

Духовното тържество завърши с многолетствие.

Веднага след това секретарят на Архиерейското наместничество в гр.Пазарджик свещеник Боян Кочев раздаде нафора на всички.

Днес своят имен ден празнува и протойерей Стефан Йорданов секретар на Архиерейското наместничество в гр.Пазарджик.

От името на всички духовници и служители на богоспасаемата ни Пазарджишка духовна околия му пожелаваме много здраве и още дълги години благодатно пастирско служение на Божията нива.На Многая и благая лета отец Стефане.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.