kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

04
Октомври
2015

Откриване на просветната 2015/2016 година в Архиерейско наместиничество гр.Пазарджик.

Днес в 12:00 часа Негово Високопреподобие архимандрит Яков заедно със секретарите на Архиерейското наместничество протойерей Стефан Йорданов и свещеник Боян Кочев, както и със свещеник Спас Дичев, служащ в катедрален храм ''Свето Успение Богородично'' в гр. Пазарджик, отслужиха чина на водосвета по повод откриването на новата учебна година по вероучение в неделното училище при храм ''Св. вмчк. Георги Победоносец" гр. Пазарджик.

На откриването присъстваха преподавателката по вероучение г-жа Райна Влайкова, дечица и възрастни, които ще изучават Словото Божие, църковните настоятели на храма и богомолци. Негово Високопреподобие архимандрит Яков поръси със светена вода всички присъстващи за здраве, благополучие и успех през новата учебна година и благопожела на всички да проявяват старание и любов в изучаването на добрите и полезни науки. Откриването завърши с многолетствие.

В 12:30 часа архимандрит Яков заедно със секретарите се отправиха към просветния Център към Архиерейското наместничество в гр. Пазарджик, където отец Яков отслужи чина на водосвета по повод откриването на новата учебна година от душеспасителни беседи за цялата ни богоспасаема Пазарджишка духовна околия. На тържеството присъстваха учители по религия от околията.

От 13.00 часа се проведе и първата за учебната година среща с преподавателите, където бяха разисквани въпроси относно вероучението в училищата. Бяха разискани и организационни въпроси, касаещи доставянето на учебници и учебни помагала, които и тази година са дарение от Пловдивска Света Митрополия.

 

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.