kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

24
Юни
2015

Представяне на книга за храм "Св. Георги" в с. Синитово

book

 

На 24.06.2015 г. в с. Синитово беше представена официално излязлата през 2015 г. от печат книга "Храм "Св. великомъченик Георги" в с. Синитово, Пазарджишко /минало и настояще/". Книгата се издава по повод 130-та годишнина от построяването на храма. Тя е плод на дългогодишен труд на касиера на Църковното настоятелство към храма - Божура Спасова и е издадена със съдействието и помощта на Община Пазарджик.

Книгата представя историята на храма от неговото построяване през 1884 г. до днес. В нея е отдадено дължимото внимание както на свещениците, служили тук през годините, така и на другите църковнослужители, ктитори и жители на селото, допринесли със своята лепта, труд или друга помощ за неговото съществуване.

Представянето се състоя в библиотеката на читалище "Съзнание" в селото. Неин редактор е Председателят на Съюза на писателите в Пазарджик - г-жа Екатерина Данчева. Сред гостите на празника бяха енорийският свещеник Стоян Костов, свещеник Боян Кочев - Секретар на Архиерейско наместничество в Пазарджик, кметът на селото г-н Борислав Алексиев, учители и общественици от селото.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.