kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

17
Юли
2017

ПРЕДСТОЯЩО - Посрещаме част от покрова и ризата на Света Богородица

phoca thumb l dsc 8132

На 23 юли 2017 г. от 09.00 часа с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай за поклонение в храм „Успение Богородично” гр. Пазарджик ще бъдат изложени частиците от покрова и ризата на Света Богородица. Те бяха донесени от Русия за празника на митрополитската катедрала "Св. Марина" в гр. Пловдив по покана на Пловдивския митрополит и с благословението на Негово Светейшество Патриарха на Москва и цяла Русия Кирил от игумен Петър Еремеев, наместник на Високо-Петровския мъжки манастир в Москва и ректор на Руския православен университет „Св. Йоан Богослoв”.

Светините ще бъдат донесени в катедралата от Негово Преосвещенство Знеполския епископ Арсений – първи викарий на митрополита, който ще възглави и съборна архиерейска света Литургия в съслужение с Константийския епископ Яков - втори викарий на митрополита и духовници от епархията.

Приканваме боголюбивите миряни да се съберем под Покрова на Божията Майка, за да изпросим Нейното ходатайство пред Бога за нас и нашите чеда.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.