kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

30
Септември
2023

Съборна света Литургия в храм „Св. Неделя“ с. Дебръщица

На 30 септември в храм „Св. вмчца Неделя“ с. Дебръщица с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай беше отслужена празнична Златоустова света Литургия. В нея съслужиха архиерейският наместник на Пазарджик свещеноиконом Боян Кочев, председателят на храма прот. Стефан Йорданов, председателят на храм „Св. Благовещение“ с. Црънча свещ. Иван Зяпков, председателят на храм „Св. Богородица“ с. Паталеница свещ. Димитър Попов, председателят на храм „Св. Георги“ с. Ивайло свещ. Максим Ничев и председателят на храм „Св. Троица“ с. Братаница свещ. Димитър Пеев. Повод за братското съслужение беше сърдечната покана на о. Стефан, който в този ден празнува своя 60-годишен юбилей.

С радост в сърцата духовниците отправиха своите молитви и просби към всеблагия Бог за мир, телесно и духовно здраве и спасение на рожденика, неговото семейство и паство. Много от духовните чеда на отец Стефан дойдоха да съмолитстват и се помолят за своя пастир.

В края на службата отец Боян преподаде архипастирския благослов на Пловдивския митрополит Николай над рожденика и присъстващите. Той честити на своя събрат празника и му пожела дълголетно и спасително служение. От името на свещенството на Пазарджик отец Боян поднесе на рожденика букет и прекрасна икона на Пресвета Богородица – Достойно ест, благопожелавайки му да бъде достоен за горното призвание, което носят християните – да бъдат небожители.

Празникът завърши с многолетствие, след което отец Стефан раздаде анафората и прие сърдечните поздрави и дарове от паството си.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.