kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

12
Август
2015

Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в храм "Успение Богородично" гр. Пазарджик

На 12 август с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай неговият викарий - Знеполски епископ Арсений, отслужи вечерня и Молебния канон на Пресвета Богородица в храм „Успение Богородично”, в град Пазарджик.

С архиерея съслужиха: Архиерейския наместник на Пазарджишка духовна околия архимандрит Яков,  секретарите на пазарджишка духовна околия протойерей Стефан Йорданов и свещ. Боян Кочев, свещеници от гр.Пазарджик, гр. Пловдив  и околията.

1 В храма за поклонение,  благословение и духовна радост  бе донесена чудотворната икона  на Света Богородица „Златна      ябълка”.

 В края на последованието  викарният епископ Арсений  преподаде на миряните  архипастирския благослов на    Негово Високопреосвещенство      Пловдивския митрополит Николай  и се обърна към тях със слово за  великата Застъпница на човешкия  род:

 "Ние виждаме колко ярък е този  пример за нас, съвременните  християни на 21-ви век, защото  множеството конфликти, които  възникват в нашето общуване, са  свързани с нашите думи. Думите  обиждат, думите убиват, думите раздразняват, думите нараняват, думите раздалечават брат от брат, сестра от сестра и деца от родители. Именно това как Божията Майка се отнасяла с околните, е велик пример за нас. Пример на смирение и чистота, пример за идеал на човешки живот. Нека образът на Божията Майка да помогне на заблуждаващия се и удрящ се човек да намери в своя живот правилния ориентир, истинските ценности, върху които да изгради своя живот и своите условия на общуване между хората - не върху лъжливи ценности, които ни натрапва модата и наложилата се обществена митология, а върху основните истини, които сам Бог дал на човека за негово спасение и благоденствие."

Множество богомолци се стекоха в храма за да изпросят молитвеното застъпничество на Майката Божия и да се поклонят пред чудотворния и лик.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.