kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

28
Февруари
2023

Велико повечерие с втора част от Канона на св. Андрей Критски

Във вторник от първата седмица на Великия пост в храм „Св. Петка“ гр. Пазарджик беше отслужена втората част от Великия покаен канон на свети Андрей Критски.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай богослужението беше възглавено от иконом Боян Кочев, архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия. С него съслужиха секретарите на наместничеството прот. Стефан Йорданов, и свещ. Димитър Пеев, председателят на храма прот. Димитър Баташки, енорийският свещеник в него прот. Димитър Христев, свещ. Димитър Милков, председател на храм „Св. Троица“ с. Динката, свещ. Спас Дичев, служащ в катедралата „Успение Богородично“, свещ. Хрисант Хитов от храм „Св. св. Константин и Елена“ и свещ. Николай Ангелчов от храм "Св. арх. Михаил" в града. Молитвено участие в службата взе енорийският свещеник в храма свещ. Сидер Димов.

Енориашите и гостите на храма взеха дейно участие в светата служба, четейки поред отредените в богослужението псалми и отпявайки полагащите се песнопения.

В края на службата отец Боян преподаде на председателя на храма и събралото се множество архипастирския благослов на митрополит Николай. Наместникът благодари на вярващите за усърдното посещение на благодатните великопостни богослужения, които напояват душите ни с благоуханието на покайните химни и подготвят нейното умиване от греховната нечистота в Тайнството на покаянието. Той прикани да продължим да се събираме ден след ден на обща молитва, та в единомислие да ходим по пътя на спасението.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.