kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
×

Грешка

ReCaptcha добавката има нужда от публичен ключ. Моля обърнете се към администратора.

05
Януари
2018

Водосвет по случай завършването на стажантите от ЦСПП- Пазарджик

На 5-и януари 2018 г. в Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР в град Пазарджик се състоя тържествената церемония по случай завършването на стажантите на Дирекция „Жандармерия“ при Главна дирекция „Национална полиция“. С днешното полагане на клетва приключва първоначалната професионална подготовка на стажантите от Дирекция „Жандармерия“. През това време те са придобили знания и умения по правни дисциплини, тактическа, стрелкова, физическа и психологическа подготовка. След кратко въвеждане от опитни и обучени наставници, те ще упражняват реални полицейски правомощия в зоната за отговорност на Зонално жандармерийско управление - София.

По покана на ректора на Академията и с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай церемонията започна традиционно с водосвет, отслужен от Константийския епископ Яков - викарий на Пловдивския митрополит и архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия. С него съслужиха секретарят на околията прот. Боян Кочев и свещ. Спас Дичев от катедралата „Успение Богородично“ гр. Пазарджик. Епископ Яков поръси стажантите и бойните знамена на Академията със светена вода и пожела на всички здравe и достойно и благодатно служение в полза на Отечеството ни.

След това за постигнати отлични резултати в учебната дейност директорът на полицейския център в Пазарджик комисар Стоян Зайков награди отличилите се стажанти.

В края на церемонията бъдещите пазители на реда положиха клетва по “Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР" за спазване законите на страната и етичните норми в МВР.

На тържеството присъстваха Петър Моллов – съветник на министъра на вътрешните работи, комисар доц. д-р Валентин Чочев – заместник-ректор на Академията на МВР, Петър Белчев - заместник областен управител на Пазарджишка област, комисар Ивайло Тишев – заместник-директор на ОДМВР-Пазарджик, комисар Стоян Зайков – директор на ЦСПП-Пазарджик, много роднини и близки на завършващите полицаи, служители на МВР и гости на празника.

Коментирай

Вие коментирате като гост. Допълнителен вход по-долу.