kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
25
Април
2016

Опело на отец Петко Шопов

На 25.04.2016 г. от 14.00 часа в храм "Св. Петка" гр. Пазарджик беше отслужено опелото на новопредставения свещеник Петко Шопов.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, последованието беше възглавено от архим. Яков, Архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия. В съслужение с него бяха голяма часто от свещениците от Околията. Други свещеници бяха дошли молитвено да съучастват в последованието и се опростят със своя дългогодишен съслужител.

Бог да прости и упокои нашия скъп събрат!

24
Април
2016

6 Неделя на Великия пост - Вход Господен в Йерусалим /Цветница/

На 24.04.2016 г. Църквата отбеляза тържественото влизане на Господ Иисус Христос на осле в град Йерусалим.

Празничната служба в храм "Успение Богородично" гр. Пазарджик беше възглавена от архим. Яков, Архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия. В съслужение с него бяха свещ. Спас Дичев от катедралата и свещ. Боян Кочев от храм "Св. св. Константин и Елена" гр. Пазарджик.

Много енориаши пристъпиха в края на службата към светото тайнство Евхаристия, с което увенчаха и своите усилия за спазване на поста.

Отец Яков поздрави всички и прикани през следващите дни на Страстната седмица да се събираме в храма, за да ознаменуваме последните дни от живота на Спасителя на земята и да се подготвим достойно за посрещане светлия ден на Христовото Възкресение.

24
Април
2016

Последование на Жениха в храм "Св. Богородица" гр. Пазарджик

На 24.04.2016 г. от 18.00 часа в храм "Успение Богородично" гр. Пазарджик беше отслужено Последование на Жениха.

С благословението на Негово Високопреподобие архимандрит Яков - Председател на ЦН при храма, богослужението беше възглавено от свещ. Боян Кочев, секретар на Архиерейско наместничество град Пазарджик. С него съслужиха енорийските свещеници на катедралата  свещ. Максим Ничев, свещ. Димитър Попов и свещ. Спас Дичев.

По време на пеене на светилния "Чертог Твой..." беше изнесена за поклонение иконата на страстите Христови, пред която се поклониха свещениците и събралите се енориаши.

В края на службата отец Боян преподаде на присъстващите пастирския благослов на архим. Яков, като пожела на всички, когато дойде Младоженецът да намери у нас изобилни плодове, а не само листа по подобие на смоковницата от днешното евангелско четиво. Той призова да бъдем будни за добри дела и чуем навреме призива "Ето, Младоженецът идва", за да Го посрещнем със светилници, пълни с елей.

23
Април
2016

Представи се в Господа свещ. Петко Шопов

Otez Petko ShopovС голямо прискърбие Ви съобщаваме, че на 23.04.2016 г. след кратко боледуване се представи в Господа свещеник Петко Шопов. През годините той обслужваше различни храмове, като за последно служеше в храм "Св. св. Кирил и Методий" с. Добровница.

Ще запомним отец Петко като кротък и добър човек, ревностен пастир и усърден свещенослужител. Всички помнят и неговия изключителен певчески талант, който той отдаде в служба на Бога.

Опелото ще бъде отслужено на 25.04.2016 г. /понеделник/ от 14.00 часа в храм "Св. Петка" гр. Пазарджик.

Приканваме всички да се съберем и изпратим достойно един достоен свещеник.

Бог да го прости и упокои.

23
Април
2016

Топъл безплатен обяд в храм "Св.св. Константин и Елена" гр. Пазарджик

На 23.04.2016 г., събота пред Цветница, Светата Православна Църква отбеляза денят на Лазаровото възкресение.

По този повод в храм "Св. св. Константин и Елена" гр. Пазарджик беше организиран безплатен обяд за гости и социално слаби жители на града. Даването на такъв обяд през времето на Великия пост се е превърнало в традиция в този храм. Продуктите и приготвянето на храната се поема изцяло от енориаши при храма.

След светата Литургия, отслужена от свещ. Боян Кочев, свещеноиконом Петър Каръков - Председател на ЦН при храма благослови приготвените храни. За всички освен топла фасул-чорба, имаше и плик с плодове и постни сладки.

<<  245 246 247 248 249 [250251 252 253 254  >>