kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
12
Август
2016

Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в катедрален храм "Успение Богородично" гр.Пазарджик

На 12.08.2016 г. от 18.00 часа в катедрален храм "Успение Богородично" в гр. Пазарджик пред чудотворния образ на Божията Майка беше отслужена вечерня с последния за тази година молебен канон на Пресвета Богородица.

Богослужението беше възглавено от Архиерейския наместник на Пазарджишка духовна околия архимандрит Яков. В съслужение с него бяха свещ. Боян Кочев от храм "Св. св. Константин и Елена", свещ. Димитър Милков от храм "Св. Троица" в с. Динката, свещ. Димитър Попов и свещ. Спас Дичев от катедралата.

В края на службата отец Яков благослови хлябове за подкрепа на всички присъстващи. Той призова Божията Майка да бъде неизменна Помощница и Закрилница на живеещите в Пазарджишка духовна околия. Макар и възнесла се на небесата със своето пречисто тяло, каза отец Яков, света Богородица пребивава повече на земята като бърза да помогне на всеки, който Я призове в молитвите си.

11
Август
2016

Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в катедрален храм "Успение Богородично" гр.Пазарджик

На 11.08.2016 г. от 18.00 часа в катедрален храм "Успение Богородично" в гр. Пазарджик пред чудотворния образ на Божията Майка беше отслужена вечерня с молебен канон на Пресвета Богородица.

Богослужението беше възглавено от Архиерейския наместник на Пазарджишка духовна околия архимандрит Яков. В съслужение с него бяха свещ. Боян Кочев от храм "Св. св. Константин и Елена" и свещ. Димитър Попов от катедралата.

Множество богомолци за пореден ден изпълниха храма и взеха участие в общата молитва към Божията Майка.

В края на службата отец Яков благослови всички присъстващи и техните семейства. Той припомни, че само след няколко дни ще честваме Успението на света Богородица - деня, в който Господ Иисус Христос дойде, придружен от цялото Небесно войнство, за да приеме в Светите Си обятия пречистата душа на Своята Майка. Света Богородица отиде на небето не за да си почине от своите добри дела, каза отец Яков, а още по-усърдно и по-бързо да откликва на всички, които Я призовават от всяко кътче на земята.

10
Август
2016

Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в катедрален храм "Успение Богородично" гр.Пазарджик

На 10.08.2016 г. от 18.00 часа в катедрален храм "Успение Богородично" в гр. Пазарджик пред чудотворния образ на Божията Майка беше отслужена вечерня с молебен канон на Пресвета Богородица.

Богослужението беше възглавено от секретаря Пазарджишка духовна околия прот. Стефан Йорданов. В съслужение с него бяха свещ. Боян Кочев от храм "Св. св. Константин и Елена" и свещ. Димитър Попов от катедралата.

В края на службата отец Стефан предаде своето и на Архиерейския наместник отец Яков благословение на всички присъстващи и техните семейства. Той пожела все така неотлъчно да пребиваваме в Православната Църква, която ни е съхранила като народ и вяра през всички векове на трудности в нашата история.

07
Август
2016

Празнична литургия в Баткунския манастир

На 07.08.2016 г. - 7 Неделя след Петдесетница, в светата Баткунска обител "Св. ап. Петър и Павел" беше отслужена празнична литургия.

С благословението на архим. Яков - игумен на Обителта, службата беше възглавена от свещ. Боян Кочев, секретар на Пазарджишка духовна околия. В съслужение с него беше йеромонах Йоаким, брат на манастира. Молитвено участие взе и игуменът отец Яков.

Дошлите от близо и далеч поклонници успяха да се помолят заедно с духовниците пред чудотворния образ на Божията Майка - Златна ябълка.

Малко след края на службата иконата беше изпратена тържествено и отнесена от архим. Яков в Пловдивска света митрополия.

06
Август
2016

Св. Преображение в катедрален храм "Успение Богородично" гр. Пазарджик

На 06 август всяка година Светата Православна Църква отбелязва едно от най-великите събития от земния живот на нашия Спасител Господ Иисус Христос - Неговото славно Преображение, когато на планина Тавор Той се преобрази пред трима от Своите апостоли и така показа на света Своята Божествена слава.

На този ден в катедрален храм "Успение Богородично" в гр. Пазарджик празничната Света Литургия беше възглавена от Негово Високопреподобие архимандрит Яков, Архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия. В съслужение с него бяха секретарят на Околията свещ. Боян Кочев и свещ. Димитър Попов от катедралата.

Много от дошлите миряни се бяха приготвили с усърден пост и молитва и след като се бяха изповядали, пристъпиха със страх Божий към Светите Тяло и Кръв Христови.

В края на литургията отец Яков благослови новите гроздови плодове.

В своята проповед той поздрави всички присъстващи с празника и измоли от Нашия Господ и Бог Иисус Христос, както Себе Си преобрази на планината, така да преобрази и нашите сърца от зло към добро, та и ние да се наречем Негови ученици, и нашите дела да светят със светлината на добротворството, и виждайки ги, всички да въздадат слава на нашия Небесен Отец.

Празникът завърши с многолетствие, което беше изпято от всички присъстващи.

<<  233 234 235 236 237 [238239 240 241 242  >>