kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
02
Август
2016

Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в катедрален храм "Успение Богородично" гр.Пазарджик

На 02.08.2016 г. от 18.00 часа в катедрален храм "Успение Богородично" в гр. Пазарджик беше отслужена вечерня с молебен канон на Пресвета Богородица.

Богослужението беше възглавено от архим. Яков, Архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия. В съслужение с него бяха секретарите на Околията прот. Стефан Йорданов и свещ. Боян Кочев и свещ. Спас Дичев от катедралата.

В приветствието си към дошлия народ архим. Яков благопожела Покровът на Божията майка да се спусне над всички присъстващи и техните семейства. Той покани всички да се съберем на 04.08.2016 г. от 19.00 часа в Баткунската света обител край с. Паталеница, където да посрещнем чудотворния образ на света Богородица и Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай. Не е случайно това, че Божията Майка пожела да се изкачи до манастрира в подножието на планината, каза отец Яков, за да може от високото да погледне към молитвите на всички, живеещи в Пазарджишка околия.

След службата бяха благословени хлябове за подкрепа на всички присъстващи.

29
Юли
2016

Митрополит Николай ще отслужи Молебен канон на света Богородица в Баткунския манастир

Zlatna Yabulka

 

 

 

На 04.08 /четвъртък/ от 19:00 часа

Негово Високопреосвещенство

Пловдивският митрополит НИКОЛАЙ

ще отслужи Вечерня с

Молебен канон на Пресвета Богородица

пред Чудотворната икона

на Пресвета Богородица - „Златна ябълка”

Баткунски манастир „Свв.Петър и Павел”

27
Юли
2016

Храмов празник в Параклис "Св. вмчк. Пантелеймон" МБАЛ гр.Пазарджик

На 27.07.2016 г. Светата православна църква почита паметта на светия великомъченик, безсребреник и чудотворец Пантелеймон.

На днешния ден Негово Високопреподобие архимандрит Яков възглави Празничната Божествена Света Литургия в едноименния параклис, намиращ се в двора на МБАЛ гр.Пазарджик. В съслужение с него беше и свещеник Спас Дичев, служащ в катедрален храм ''Успение Богородично" в гр.Пазарджик.Молитвено участие в Светата Богослужба взеха и дошлият богомолен народ от града.

В края на Светата Литургия архимандрит Яков произнесе празнична проповед за живота и чудесата на Св.вмчк.Пантелеймон. Празничната Божествена Литургия завърши с многолетствие.

20
Юли
2016

Храмов празник в село Дорково

Всяка година на 20-и юли Светата Църква ни припомня добродетелния живот и богоугодното дело на светия пророк Илия.

На този ден своя храмов празник отбеляза и едноименния храм в родопското село Дорково.

Светата литургия беше възглавена от Негово Високопреподобие архим. Яков, Архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия. В съслужение с него бяха прот. Стоил Лазаров, Председател на храм "Св. Неделя" гр. Ракитово и свещ. Петър Шопов, служащ в храм "Св. св. Константин и Елена+ в гр. Пазарджик.

След края на службата отец Яков поздрави жителите на прекрасното село и им благопожела да вървим по стъпките на свети Илия, защото те със сигурност ще ни отведат в Царството Небесно.

Празникът завърши с многолетствие.

20
Юли
2016

Празник в храм " Св. пророк Илия" с. Величково

Днес,  на 20.07.2016 г. Българската православна църква почита паметта на един от най-големите  старозаветни  библейски пророци - Свети пророк Илия. Църковният празник е наречен от народа Илинден. 

На този ден своя храмов празник отбеляза едноименния храм в с.Величково, Пазарджишка духовна околия.

Празничната света Литургия беше отслужена от свещ. Кръстьо Ненов, Председател на храм "Св. Йоан Предтеча" с. Карабунар. Молитвено участие взе председателят на храма свещеник Иван Зяпков. 

Празникът завърши с многолетствие.

След литургията беше благословен рибен курбан, който беше раздаден за здраве и благословение на многобройните  гостити на празника.

 

<<  223 224 225 226 227 [228229 230 231 232  >>