kantrium.com | MySuomi.com | vivaspb.com | finntalk.com
02
Юни
2016

Послания към всички деца по света

Участници от трите училища в детския спортен празник в Баткунския манастир написаха послания към всички деца по света по случай 1 юни - Международен ден на детето. Те бяха следните:

"Пожелаваме ви да бъдете добри, винаги да се закриляте и да се обичате взаимно."

"Св. апостоли Петър и Павел, молете се за българските деца."

"Мили деца, бъдете живи и здрави и успех!"

След като бяха прочетени, посланията полетяха с балони в небето. С тях децата ни показаха, че колкото и малко да е детското сърце, в него се побира любовта към целия свят.

02
Юни
2016

Теглене на въже

Може би най-много емоции на спортния празник предизвика дисциплината Тегленето на въже. Тя се проведе в две части - за момичета и момчета, като двубоите следваха по вече изтегления жребий за футбола. Участваха по 4 момчета и 4 момичета от отбор. Всички останали деца окуражаваха с викове и аплодисменти своите връстници.

В първото състезание победиха момчетата от Звъничево срещу Паталеница, но във второто бяха победени от Септември. В следващото теглене между Септември и Паталеница първите надвиха. Така момчетата завършиха: Септември с две точки, Звъничево - с 1, а Пателеница - 0.

При момичетата Звъничево бяха победени от Паталеница и от Септември и останаха с 0 точки. Септември победиха и Пателеница и събраха 2 точки. Момичетата от Паталеница бяха с една победа - 1 точка.

Така в крайното класиране Септември беше безспорен победител с 4 точки, а Звъничево и Паталеница бяха с равен брой - по една, и трябваше да участват още веднъж, за да се реши кой ще заеме второ място. Във финалното теглене се включиха и момчетата, и момичетата. Победи отборът на Звъничево и заслужи второто място.

Всички деца бяха много задружни и с радост подкрепяха своите съотборници. Отец Яков награди участниците в тегленето на въже с футболна, волейбона и баскетболна топка.

02
Юни
2016

Щафета

Състезанието по щафетно бягане се проведе в две части - за момичета и за момчета. Всеки отбор излъчи общо по четирима бегачи - 2 момичета и 2 момчета. Участниците трябваше да приемат и предадат успешно 2 знаменца, като пробягат дистанцията от 100 метра (две дължини по 50 метра). Два хронометъра засичаха точното време.

Първи стартираха момчетата от отбора на Паталеница. Справиха се за 27 секунди. След тях стартираха момчетата от Звъничево, които финишираха на 28-мата секунда. Трети бяга отборът на Септември за 25 секунди. В същата подредба се състезаваха и момичетата, като се справиха съответно за 29 секунди Паталеница, 30 секунди Звъничево и 28 секунди Септември. Така финалното класиране беше определено - на първо място отборът на гр. Септември с общо 53 секунди, на второ - на с.Паталеница с 56 секунди, а на трето - на с.Звъничево с 58 секунди. Всички деца се справиха отлично, за което говорят близките резултати. Те бяха горещо аплодирани и окуражавани от своите съотборници. Отец Яков награди участниците в дисциплината щафетно бягане с футболна, волейболна и баскетболна топка.

02
Юни
2016

Футбол

Трите отбора излъчиха свои състезатели и в най-емоционалната от дисциплините - футбола. Всеки от отборите се състоеше от един вратар и четири полеви играчи. След оспорвани двубои на първо място се класира отборът на с. Паталеница, втори беше този на гр. Септември с равен брой точки, но по-добра голова разлика от отбора на с. Звъничево.

Ето и резултатите в отделните срещи и крайното класиране:

Паталеница : Звъничево - 6:2

Септември : Звъничево - 2:2

Паталеница : Септември - 4:1

1 място - Паталеница с 6 точки

2 място - Септември с 1 точка и голова разлика 3:6

3 място - Звъничево с 1 точка и голова разлика 4:8

 

01
Юни
2016

Апликация на кръст

В дисциплината за творчество и сръчност се състезаваха по един участник от всеки отбор: Стилян Шинков от гр.Септември, Благой Тренков от с.Паталеница и Таня Савова от с.Звъничево. Задачата беше участниците да направят апликация на кръст от предоставените им материали - подложка, разграфена на квадратчета, цветен картон, линия, ножица и лепило. Времето за работа беше определено на 20 минути. Участниците подходиха много старателно към задачата, но бяха притиснати и от ограничението за време. След предаване на работите комисия от духовници се зае да определи класирането. Взеха се предвид индивидуалния творчески подход на състезателите, цветовото решение, а също така и прецизност при рязане и лепене. Единодушно бе избрана апликацията на Благой Тренков за първо място, на Стилян Шинков за второ и на Таня Савова - на трето. Директорите и учителите, като представители на отборите, също бяха помолени за мнение и коментар. Те се съгласиха с класирането, направено от комисията.

За да направите подобна апликация вижте още идеи в раздел За децата/Работилница/Мозайка.

<<  226 227 228 229 230 [231232 233 234 235  >>